استراتژی-چیست؟

استراتژی چیست؟

استراتژی

امروزه معامله‌گری یک فعالیت جذاب و هیجان‌انگیز بین عموم مردم می‌باشد. معامله‌گران در سراسر دنیا سعی دارند استراتژی ‌های مناسبی را اتخاذ کنند تا با تبعیت از آن‌ها، به موفقیت برسند. استراتژی ‌های معاملاتی، یک برنامه مدون و مناسب برای معامله‌گران است تا بوسیله‌ی آن بتوانند در بازارهای مالی با رویکرد موفقیت‌آمیز معامله کنند.

در این مقاله قصد داریم استراتژی را ابتدا شرح دهیم. پس از آن به سراغ استراتژی معامله‌گری می‌رویم و نقش آن را در معاملات و فعالیت‌های یک تریدر بررسی می‌کنیم. اگر شما یک تریدر هستید و در بازارهای مالی فعالیت می‌کنید، توصیه می‌کنیم تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا به اطلاعات مفیدی در این زمینه دست پیدا نمایید.

استراتژی

استراتژی چیست؟

در ابتدا می‌خواهیم یک تعریف جامع و کامل از استراتژی را بیان کنیم. استراتژی به دسته‌ای از اقدامات عملی و مخصوص اطلاق می‌شود که بر اساس آن، شخص مورد نظر از جای فعلی به جایی که قصد دارد، می‌رسد. در واقع استراتژی را می‌توان برنامه‌ای مدون و منسجم دانست که شخص را در رسیدن به اهداف خویش، یاری می‌کند. استراتژی در موضوعات مختلف نمود پیدا می‌کند. یکی از این موضوعات، مباحث مالی است. یک تریدر یا معامله‌گر برای اینکه بتواند در بازارهای مالی به موفقیت برسد، باید استراتژی مناسب خود را داشته باشد. هر معامله‌گر استراتژی خاص خود را بر اساس شرایط و ویژگی‌های شخصی دنبال می‌کند.

آیا هر معامله‌گر باید استراتژی داشته باشد؟

یک معامله‌گر قبل از ورود به بازار مالی، باید به خوبی اطلاعات خود را افزایش دهد. این اطلاعات هنگامی که با تجربه و استراتژی ترکیب می‌شود، باعث موفقیت او خواهد شد. بنابراین استراتژی یک رکن بسیار مهم در موفقیت تریدر محسوب می‌شود و برای ورود به بازار مالی، برخورداری از این ویژگی الزامی است. تریدری که برنامه معامله‌گری نداشته باشد بی شک در بازار شکست خورده و سرمایه او از دست می‌رود. تاریخ به کرات نشان داده است که شخصی در بازار پیروز است که بتواند برنامه مناسب و منسجمی در معاملات داشته باشد.

اهمیت استراتژی معاملاتی

برای اینکه بتوانیم از استراتژی معاملاتی در بازارهای مالی استفاده کنیم، نیاز است اهمیت آن را بدانیم. در واقع لزوم استفاده از این عنصر به صورت واضحی برای یک تریدر مشخص است. یک تریدر با بهره‌مندی از این امتیاز می‌تواند معاملات خود را در بازار به شکل مناسبی رهبری نماید. همچنین او می‌تواند بازار و نمادهای معامله‌گری را به شکلی منسجم و هدف‌مند بررسی کند. علاوه بر این شخص معامله‌گر می‌تواند با استفاده از این عنصر، تحلیل‌های دقیقی از دارایی‌ها داشته و در بازار به موفقیت برسد.

انواع برنامه‌های معاملاتی

برنامه یا استراتژی معاملاتی، به دسته‌های مختلفی در بازارهای مالی تقسیم می‌شود. نخستین مورد، هولد کردن است. در این روش سرمایه‌گذار اقدام به نگه‌داری دارایی مورد نظر برای مدت طولانی می‌کند. از مزیت‌های این روش می‌توان به عدم آسیب دیدن دارایی بر اساس نوسان‌های بازار در کوتاه مدت اشاره کرد. به شخصی که اقدام به اتخاذ چنین راهبری می‌کند، هولدر گفته می‌شود که دارای مزیت‌هایی همچون ریسک کم می‌باشد. 

دیگر استراتژی قابل استفاده در بازارهای مالی، معاملات روزانه (Day Trading) است. در این شیوه، شخص معامله‌گر در طول روز چندین معامله را باز و آن‌ها را مدیریت می‌کند. از مهم‌ترین ویژگی‌های این روش، روزانه بودن آن است؛ به عبارتی در این روش شخص معامله‌ای را در روز X باز و در همان روز آن را به سرانجام می‌رساند. این روش برای اشخاصی که کوتاه‌مدت فعالیت می‌کنند مناسب است. از مزایای این روش می‌توان به ریسک پذیری و روش‌های مختلف انجام آن اشاره کرد.

استراتژی معاملات آربیتراژ، دیگر موردی است که معامله‌گران می‌توانند از آن برای کسب سود در بازارهای مالی استفاده کنند. آربیتراژ به کسب سود از اختلاف قیمتی یک دارایی گفته می‌شود. در واقع در این روش معامله‌گر با کمترین خطر، بیشترین سود را بدست می‌آورد. این برنامه‌ی معاملاتی در بازه زمانی کوتاه مدت انجام شده و به تحلیل تکنیکال هم نیازی ندارد. البته لازم به ذکر است که این روش را معمولا افرادی که باتجربه هستند انجام می‌دهند تا ضرر و زیانی به آن‌ها وارد نشود.

ادامه موارد استراتژی‌های معاملاتی

یکی از پراستفاده‌ترین استراتژی‌های معاملاتی، نوسان‌گیری است. این شیوه معامله‌گری که با نام سوئینگ تریدینگ نیز شناخته می‌شود، بیشتر مناسب افرادی مبتدی است. این شیوه ترکیبی از بازه زمانی کوتاه و بلند مدت است. این شیوه از تحلیل تکنیکال کمک گرفته و با تحلیل بنیادی، ادغام می‌شود. در این روش معامله‌گر از مزایایی نظیر بهره‌مندی از زمان کم، دریافت بهترین فرصت‌ها و معامله‌گری در بازه زمانی کم بهره‌مند می‌شود.

دیگر شیوه معاملاتی، استراتژی خرید پله‌ای است. در این روش، شخص برای مدیریت سرمایه خود، دارایی مورد نظر را در چند مرحله خریداری می‌کند. به عنوان مثال شخص در قیمت ۱۰، ۵، ۲۵ و ۱۹ دارایی مورد نظر را خریداری می‌کند تا میانگین خرید خود را مدیریت کرده و کمترین ضرر را شامل شود. این شیوه معامله‌گری نیز بلند مدت است. از مزایای این روش می‌توان به سرمایه‌گذاری هوشمند و ریسک کم اشاره کرد.

اسکالپینگ، یکی از مهمترین و پرکاربردترین شیوه‌های معامله‌گری در بازارهای مالی است. در این استراتژی، شخص با انجام معاملات فراوان در طول روز، سعی به دریافت سود‌هایی با ارزش کم می‌کند. در واقع در این شیوه، شخص با استفاده از تعدد معاملات و سود کم، دارایی خود را افزایش می‌دهد. اسکالپرها دارای سرعت معاملاتی مناسبی هستند و از کندل استیک بیشترین استفاده را می‌کنند. از مزایای این روش معاملاتی می‌توان به ریسک کم، استفاده از ربات‌های معامله و معاملات در هر شرایطی اشاره کرد.چک‌لیست 7 مرحله‌ای معامله‌گری پیش از ورود به هر معامله‌ای

 

استراتژی

جمع بندی نهایی

همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به بررسی استراتژی معاملاتی پرداختیم. این عنصر برای کسب موفقیت در بازارهای مالی یک امتیاز ویژه برای تریدر به حساب می‌آید. در واقع یک معامله‌گر با بهره‌مندی از این امتیاز و ویژگی می‌تواند گامی مهم و بلند به سمت موفقیت در این بازارها بردارد. نکته‌ی مهمی که در این زمینه وجود دارد، این است که هر تریدر باید در بازار، استراتژی معامله‌گری خاص خود را داشته باشد. کمتر تریدری وجود دارد که فاقد چنین عنصری بوده و به موفقیت رسیده باشد. بنابراین اخذ بهترین شیوه شخصی در انجام معاملات، می‌تواند کلید کسب موفقیت باشد.

در پایان امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید و اطلاعات مفیدی از آن کسب کرده باشید. توصیه می‌کنیم سایر مقالات ما را مشاهده و اطلاعات خود را افزایش دهید.

 

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!
ترید با گوشی

آموزش ترید با گوشی اندروید و آی‌اواس

آنچه در این پست میخوانید ترید با گوشی:اگر معامله‌گر روزانه باشید، حتما از استرس و فشار ناشی از دور بودن…

بیشتر بخوانید
بازارهای مالی

منظور از بازارهای مالی چیست؟

آنچه در این پست میخوانید منظور از بازارهای مالی چیست؟ منظور از بازارهای مالی نحوه خریدوفروش دارایی‌ها، سهام، شاخص‌ها، ارزها،…

بیشتر بخوانید
آشنایی با ارزهای دیجیتال جدید

آشنایی با ارزهای دیجیتال جدید

آنچه در این پست میخوانید چگونه ارزهای دیجیتال جدید را پیدا کنیم؟آموزش ارزدیجیتالبهترین و آینده دارترین ارزهای جدید دیجیتال چه…

بیشتر بخوانید

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

برای ارسال نظر لطفا ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.